2016 Fransa Açık, tarihte dört Grand Slam unvanını aynı anda elinde tutan üçüncü oyuncu olduğunu gördü.


2016 Fransa Açık, tarihte dört Grand Slam unvanını aynı anda elinde tutan üçüncü oyuncu olduğunu gördü.

10 Richie Porte (Aus) BMC Yarış Takımı 0:14:26

İlan

  • Richie Porte, Paris-Nice takımını Sky Team’den Sergio olarak kurtarıyor … Sky Team Başkanı Sir Dave Brailsford, istifa etmeyeceği konusunda ısrar ediyor … İngiliz Bisiklet skandalı, tahtanın süpürdüğü iddialar üzerine yoğunlaşıyor … Nairo Quintana, yine dağların kralı …

Chris Froome, geçen hafta İngiltere’nin en iyi sporcularından biri olduğunu, üçüncü Tour de France unvanını kazanarak ve arka arkaya ikinci olarak doğruladı.

Tam burada, şu anda, Froome spor dünyasının en iyileri arasında. Peki ona başka kim katılıyor? Sportsmail burada tartışmayı başlatmaya karar verdi.

Dünyadaki ilk 10’a baktık ve listemizi sadece genel sporlara dayandırdık, rakipleri kariyerlerinin tamamı yerine mevcut performanslarına ve en son başarılarına göre değerlendirdik.

Chris Froome, Tour de France’ı üçüncü kez kazandı – bu başarıyı yöneten ilk İngiliz

Cristiano Ronaldo, Portekiz’in Fransa’yı yenmesinin ardından Avrupa Şampiyonası kupasını kaldırdı

Novok Djokovic, Roland Garros’taki zaferinin ardından Fransa Açık kupasıyla kutladı

  • Juventus, İtalyan rakiplerini 76 milyon sterlinle torpile etti … Mino Raiola, Paul Pogba anlaşmasından 20 milyon sterlin kazanacak … nasıl … Tony Carr, West’ten 14.000 sterlin fazlalık ödemesi alacak … FA eski İngiltere uluslararasılarını almaya çağırıyor koltuktan …

977 paylaşım

Bu, çoğu durumda geçen yıl olacak, ancak farklı sporlar farklı döngülerde işliyor – Şampiyonlar Ligi her yıl için dövüşüyor ancak örneğin Olimpiyatlar yalnızca dört yılda bir geliyor – bu nedenle en uygun değerlendirme dönemi spordan spora değişir .

Bu liste aynı zamanda tamamen sportif becerilere dayanırken, güç kazanma, pazarlanabilirlik, süperstar statüsü ve saha dışı faaliyetlerin bu liste üzerinde hiçbir etkisi yoktur.

İnanılmaz bir atlet olan Kenyalı orta mesafe koşucusu David Rudisha ve genç golf heyecanı Lydia Ko gibi kaçırması şanssız olan birkaç kişiden fazlası var, ama oyun bu.

Yani, daha fazla uzatmadan, işte Sportsmail’in ilk 10’u. Herhangi biriyle aynı fikirde değil misiniz? Yorumlar bölümünde tartışmaya katılın.

Mo Farah, Yıldönümü Oyunlarında 5.000 metre çizgiyi birinci olarak geçtikten sonra Mobot’u yapıyor

 

10. MICHAEL PHELPS

Londra Olimpiyatları’nda bir kez daha baskın, ancak 31 yaşındaki oyuncu Rio 2016’da bir sıçrama yapacak mı? Yakında öğreneceğiz, ancak Phelps geçen yıl emeklilikten U-dönüşünün doğru karar olduğunu göstermek için tam da bunu yapıyordu.

Phelps, ABD Ulusal Şampiyonalarında yarıştı ve 100m kelebek, 200m kelebek ve 200m bireysel karışıkta altın madalya kazandı – 2015 yılı bu etkinliklerin her birinde dünyanın en hızlı yüzmesi.

Rio için ABD denemelerinde aynı üçünü kazandı ve beşinci Olimpiyatlara katılmaya hak kazanan ilk Amerikalı erkek yüzücü oldu. O hala harika bir sporcu ve bu yüzden bizi 10 numaradan başlatıyor.

Michael Phelps, bu yaz Rio’daki Olimpiyat Oyunlarında havuza hükmetmeyi hedefliyor.

9. FARAH

Farah, erkekler 5.000 metreyi 13 dakikadan kısa sürede koştuktan sonra Rio 2016’ya gitmek istedi. Beş tur kala tempo yavaşlamaya başlayınca tek başına yola çıktı ve 12 dakika 59.29 saniyede bitirdi.

Bu, bu hafta Londra’daki Yıldönümü Oyunları’ndaydı ve Haziran 2012’den bu yana en hızlı dönemiydi. Bacakları daha yaşlı ama Farah hala zinde hissediyor.

33 yaşındaki oyuncu, bu yıl dünyanın en hızlı 5.000 milyonunu koştu ve ‘Daha önce hiç bu kadar iyi hissetmedim’ dedi. Bu yaz Olimpiyatlarda kendini kanıtlamaya hazırlanırken onu 9 numarada görüyoruz.

Farah, Yıldönümü Oyunları’nda galibiyetle bu yıl dünyanın en hızlı 5.000 milyonunu koştu

8. LEWIS HAMILTON

Hamilton geçen yıl Formula 1 şampiyonasına – ard arda ikinci dünya şampiyonluğu – gitti ve bu sezon kendi adına beş galibiyet elde etti ve Mercedes takım arkadaşı Nico Rosberg’in sürücüler şampiyonasında liderliğini yaptı.https://gamblingprofessors.com/

İngiliz kötü şanstan payına düşeni aldı: Bahreyn’de Valtteri Bottas ile çarpışma, Rusya’da son 16 tur için sıfır su basıncı, İspanya’da bu kez Rosberg ile başka bir çarpışma.

Yine de, Avusturya ve Macaristan’daki zaferler arasında İngiliz Grand Prix’sinde kendi evinde kazandığı bir galibiyet onu işine geri getirdi ve Hamilton yine zirvede. Onu 8 numarada görüyoruz – şimdilik.

Lewis Hamilton geçen sezon Formula 1 şampiyonluğunu kazandı ve bu yıl yine zirvede

7. LEBRON JAMES VE STEPH CURRY

İki büyük ve ayrılamayacak kadar zor. James, Haziran ayında, kendisi ve Cleveland Cavaliers, Curry ve Golden State Warriors’ı yenerek ilk NBA şampiyonluğunu kazandığında gözyaşlarına boğulmuştu.

Savunan şampiyonlar Warriors’dı, ancak Curry bir önceki yıl kazandığı şampiyonluğa katkıda bulunamadı ve James, Ohio’ya bir şampiyonluk getirmek için iki yıl öncesinden bir söz verdi.

Curry, üst üste ikinci yılda da NBA’in MVP’si seçildi ve biz de buna berabere demeye karar verdik.

LeBron James, Cleveland Cavaliers’a bu yılki ilk NBA şampiyonluk zaferine ilham verdi

6. GENNADY GÖLOVKIN

Bir boksör canavarı. Orta siklet bir makine.

Golovkin, Nisan ayında Dominic Wade’i ikinci turun bitimine 30 saniye kala yendi ve galibiyet serisini 35 maça çıkaran 22. nakavt oldu.

Şu anda neden dünyanın en tehlikeli boksörü olarak nitelendirildiğini anlamak zor değil. 34 yaşındaki Golovkin acımasız ve İngiltere’nin Kell Brook’u Londra’nın O2 Arena’sında.

Gennady Golovkin dünyanın en iyi pound dövüşçüsü oldu 

5. KRİZ FROOM

Son tırmanışı koşan bisikletsiz Froome’un görüntüsü tarihe geçecek ve 31 yaşındaki kendisi de öyle.

Froome, bu hafta İngiltere’nin ilk üç kez Tour de France’ın galibi oldu ve 20 yıldan fazla bir süredir unvanını başarıyla savunan ilk kişi oldu.

2013 ve 2015’te de kazandı ve Sir Bradley Wiggins, Froome’u modern çağın en iyi Tour de France sürücüsü olarak nitelendirdi. İşte bu yüzden onu 5 numaraya yerleştirdik.

Froome, Sir Bradley Wiggins tarafından modern çağın en iyi Tour de France binicisi olarak tanımlandı.

4. CRISTIANO RONADO VE LIONEL MESSI

Evet, başka bir kravat. Sonuçta, bu ikisini nasıl bölersiniz? Bu futboldaki en büyük tartışma ve Paul Pogba’nın 100 milyon sterlin değerinde olmasının ne kadara mal olacağını merak edebilirsiniz.

Onlara karşı işe yarayan şey, bir takım oyununda oynamaları ve onlara yardım edecek takım arkadaşlarının olmasıdır, ancak bu Sportsmail’in buradaki listesinde sadece marjinal olarak sayılır.

Bazıları, Portekiz’in Avrupa Şampiyonası’nda kazandığı ve Şampiyonlar Ligi finalinde kazandığı penaltıdan sonra Ronaldo’nun Messi’den bir burun önde olduğunu söyleyecek.

Ancak Messi, Barcelona’nın Real Madrid’i yenmesi ve Arjantin’deki yıldızın Copa America finalinde Şili’ye penaltılarla kaybettiği La Liga’yı kazandı.

Lionel Messi beşinci bir Ballon d’Or kazandı ve Barcelona’nın La Liga şampiyonluğuna ulaşmasına yardımcı oldu

3. SERENA WILLIAMS

Center Court Kraliçesi, Williams’ın aynı gün iki şampiyonluk kazandığı için Wimbledon’da ismine kadar yaşadı.

İlk olarak Williams, Angelique Kerber’i yendi ve yedinci SW19 ve 22. Grand Slam unvanını kazandı ve 34 yaşında neden hala gerçekten harika bir sporcu olduğunu gösterdi.

Daha sonra günün ilerleyen saatlerinde, medyadaki görevlerini yerine getirdikten sonra, kız kardeşi Venüs ile Timea Babos ve Yaroslavl Shvedova’yı mağlup ettikleri kadınlar çiftlerini kazandı. Bu yüzden 3 numarada Amerikalı var.

Serena Williams, yedinci Wimbledon unvanını ve 22. Grand Slam tacını Temmuz ayında aldı

2. USAIN CIVATA

Bolt, Londra Olimpiyat Stadı’ndaki Yıldönümü Oyunlarında bu yaza bir ısınma olarak 200 metreyi domine etti ve Rio 2016’yı fırtınaya sokmaya hazır olduğunu hissediyorsunuz.

Londra 2012 ve Beijing 2008’de hem 100m hem de 200m’de altın kazanan altı kez Olimpiyat şampiyonu, unvanlarını savunmaya hazırlanıyor.

Bolt ayrıca geçen yıl Dünya Şampiyonalarında 100m ve 200m kazandı, tıpkı en sert eleştirmenleri mesleki ölüm ilanlarını hazırlarken. Hala tarihteki en mükemmel sprinter.

Usain Bolt bir sprint makinesi ve Rio’da 100m ve 200m’de yenilecek adam olacak

1. NOVAK DJOKOVIC

Arka arkaya dört Grand Slam kazandı – 2015 Wimbledon, 2015 ABD Açık, 2016 Avustralya Açık, 2016 Fransa Açık – SW16’da sona erdi ancak kimse birinciliği Djokovic’ten daha fazla hak etmiyor.

Wimbledon’da Amerikan Sam Querrey’e üçüncü tur mağlubiyeti, 2009’dan bu yana büyük bir turnuvadaki en erken çıkışı oldu, ancak o zamandan beri hakimiyetini göstermeye devam ediyor.

2016 Fransa Açık, tarihte dört Grand Slam unvanını aynı anda elinde tutan üçüncü oyuncu olduğunu gördü. Bu yüzden o teniste 1 numara ve burada 1 numara. 

Djokovic, kendisini belki de tüm zamanların en iyisi yapmak için arka arkaya dört Grand Slam kazandı.

  • Juventus, İtalyan rakiplerini 76 milyon sterlinle torpile etti … Mino Raiola, Paul Pogba anlaşmasından 20 milyon sterlin kazanacak … Tony Carr, West’ten 14.000 sterlin fazlalık ödemesi alacak … FA eski İngiltere uluslararasılarını almaya çağırıyor koltuktan …

977 paylaşım

Jenson Button, eski dünya şampiyonu yarış pilotunun bisiklet bölümünde çok hızlı gittiğine karar verildikten sonra triatlondan diskalifiye edildi.

Şu anda McLaren’in yedek pilotu olan Button, tutkulu bir triatlet ve 1 Nisan’da California, Oceanside’daki Ironman 70.3 yarışmasında yarışıyordu.

Üçüncü bitirdi ancak 56 millik bisiklet bölümünün, yarışmacıların güvenlik nedenleriyle hızlarını kontrol etmeleri gereken bir bölümünde yavaşlamadı ve sonuç olarak süreleri iptal edildi ve podyum bitişinden sıyrıldı.

Video için aşağı kaydırın. 

Jenson Button, çok hızlı gittiğine karar verildikten sonra triatlondan diskalifiye edildi.

Button, Ironman yarışını üçüncü sırada tamamladı ancak bisiklet bölümünde hız sınırlamalarına uymadı

Button Instagram’da ‘yavaş bir bölgede hız yaptığı için diskalifiye edildiğini’ itiraf etti

  • Yağmur, Çin Grand Prix’sindeki her iki antrenmanı da mahvetti … Malezya bu yıl son Grand Prix yarışına ev sahipliği yapacak …

37 yaşındaki Button, Instagram’da yarışmaya katıldığı bir film yayınladı ve talihsiz hatasını açıklayan bir başlıkla: ‘Bu oldukça ilginç bir 70.3 Ironman’dı! 

Yüzmek iyi geçti, ardından harika yeni bisikletime atladım ve vitesler için aküyü şarj etmemiştim, bu yüzden 900 metrelik tırmanışla en zorlu viteste kaldım. 

‘Oldukça mutlu olduğum bisiklette 1 saat 23 dakika koştum, Dünya şampiyonları için bu kadar kalifiye olan yaş grubunda 3. oldu, sadece yavaş bir bölgede hız yapmaktan diskalifiye edildi. 

‘Ah peki, bir sonrakine!’

Button tutkulu bir triatlet ve F1’de yer almadığında tüm dünyada yarışıyor

Kaliforniya’daki meşakkatli olay 1,2 mil yüzme, 56 millik bir bisiklet ve yarım maratondan oluşuyordu.

Button yasal olarak üçüncü bitirmiş olsaydı, Dünya Şampiyonası’na hak kazanırdı

Button kurallara göre üçüncü olsaydı, bu yılın sonlarında Tennessee’deki Ironman Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanırdı.

Artık orta yaşlı olarak tanımlanabilirken, Button aynı zamanda 1,2 mil yüzme ve 13 mil koşu içeren triatlonu tamamlarken zirve kondisyonunun altında olduğuna dair kesinlikle hiçbir işaret göstermedi.

Button resmi olarak bir F1 pilotu olmaya devam ediyor, ancak 2009 şampiyonunun bu yıl bir yarış koltuğu yok ve bunun yerine Fernando Alonso ve Stoffel Vandoorne’un arkasında McLaren’de yer alıyor. 

Şu anda orta yaşlı olmasına rağmen, Button en yüksek kondisyon düzeyinin altında olduğuna dair hiçbir belirti göstermiyor

Button hala 37 yaşında bir F1 pilotu ama 2009 dünya şampiyonu şimdi McLaren’de yedek

Bu oldukça ilginç bir 70.3 Ironman! Yüzmek iyi geçti, sonra harika yeni bisikletime atladım, vitesler için pili şarj etmemiştim, bu yüzden 900 metrelik tırmanışla en sert vitese takılı kaldım bisikletten 1 saat 23 dakika koştum ve oldukça mutluyum , yaş grubunda 3. oldu, Dünya şampiyonları için sadece yavaş bir bölgede hız yaptıkları için diskalifiye edilecekler için hak kazandı ‍♂️ Ah, bir sonrakine! Yeni shiv’im ve bu harika video için @ceramicspeed @rudyproject @huubdesign @asics @sciconbags @ftechcycling @envecomposites #tririg’e ve özellikle @iamspecialized_tri’ye çok teşekkürler. @ironmantri # oceanside703 @team_ichiban

Jenson Button (@ jensonbutton_22) tarafından 3 Nisan 2017 tarihinde 16:26 PDT tarafından paylaşılan bir yayın

  • Yağmur, Çin Grand Prix’sindeki her iki antrenmanı da mahvetti … Malezya bu yıl son Grand Prix yarışına ev sahipliği yapacak …

Team Sky, gelecek sezon öncesinde yeni formasını açıkladı ve tarihlerinde ilk kez siyah formadan uzaklaştıklarını gördü. 

Sky binicileri Chris Froome ve Michal Kwiatkowski, Pazartesi sabahı kitin lansmanında bir fotoğraf çekiminde yeni forma ve altları modelledi.

Team Sky’ın Performans Giyim Ortağı Castelli tarafından üretilen yeni tasarım, ekibin 2017 Tour de France’da kullandığı beyaz ve mavi formadan ilham aldı. 

Team Sky, sürücülerinin 2018 sezonu için giyeceği yeni bir beyaz forma yayınladı

Chris Froome, Pazartesi günü bir fotoğraf çekiminde Castelli tarafından üretilen yeni tasarımı modelledi

Team Sky, tasarımla yeni bir yöne doğru ilerlemeye hevesliydi, ancak binicilerinin pelotonda tanınabilir kalabilmesi için belirli ayırt edici özelliklerini korumasını istedi.

Ve bu nedenle, 2010’da ortaya çıktıklarından beri her Team Sky formasının bir özelliği olan formanın arka kısmı, tasarımın ayrılmaz bir parçası olmaya devam ediyor.

Galibiyetlerinin her birini kaydeden kesikli ‘veri modeli’ de takımların bu yılın galibiyetlerini içerecek şekilde güncellendi. 

  • Team Sky ve İngiliz Bisiklet fırtınası medikal olarak yeniden patlak verdi … Olimpik bisiklet şampiyonu Bradley Wiggins, …

Üst üste ikinci yıl Team Sky’ın formasını üreten Castelli, takımın orijinal 2010 formasından etkilenen formanın ortasındaki geniş mavi bandı da yeniden tanıttı.

2010-2016 arasındaki zaferler artık formanın arkasında tek bir yerde bulunuyor ve tarihi 2017 sezonunun tüm galibiyetleri, yeni formanın ön tarafındaki mavi bantta gömülü bir desenle temsil ediliyor.

Team Sky Müdürü Sir Dave Brailsford, yapılan cesur değişikliklerden çok mutlu olduğunu ve şimdiye kadarki en iyi tasarımları olabileceğine inandığını itiraf etti.

Michal Kwiatkowski, mavi bandı yeniden tanıtan yeni forma da gösterdi.

2010-2016 sezonundaki zaferlerin tamamı formanın arkasına yerleştirildi

2018 için yeni Team Sky formasını tanıtarak şunları söyledi: “ Geçen yaz Tour de France için başlangıçta beyaz formalara geçtik ve 2018 sezonu için beyaza geçmemiz için bize ilham veren sürücülerden gelen geri bildirimler ve hayranlarımızdan gelen yanıtlardı. .

‘Amacımız, sürücülerimizin pelotonda lider performans kıyafetlerine sahip olması ve 2018 formunun şimdiye kadarki en iyimiz olduğuna inanıyoruz’.

Team Sky, Movistar’ın açık mavi, Dimension Data’nın beyaz ve yeşili tercih etmesinden, EF Education First-Drapac’ın beyaz ve pembeye dönüşmesinden ve Lotto-Soudal’ın büyük ölçüde aynı kalmasından sonra 2018 sezonu için kitlerini açıklayan beşinci WorldTour oldu.

Yeni kitlerini takan tüm sürücülere bir göz atmanın ilk şansı, 14 Ocak’ta Tour Down Under’ın başlangıç ​​kriteri olan People’s Choice Classic’te olacak.

2017’den gelen galibiyetler, yeni zirvenin önündeki mavi şeride yerleştirilirken

  • Team Sky ve İngiliz Bisiklet fırtınası medikal olarak yeniden patlak verdi … Olimpik bisiklet şampiyonu Bradley Wiggins, …

Dünya Anti-Doping Ajansı, üçüncü yıllık raporunda Pazartesi günü açıkladığı gibi, 2015 yılında en fazla sayıda dopingle mücadele kural ihlali yaşandı, İtalya ikinci ve Hindistan üçüncü oldu.


issaad

About issaad

المصطفى اسعد من مواليد مدينة سيدي بنور في 08 يناير 1983 ،رئيس المركز المغاربي للإعلام والديمقراطية إعلامي ومدون مغربي ، خبير في شؤون الإعلام المجتمعي وثقافة الأنترنت وتكنولوجيا المعلومات وأمين مال نقابة الصحافيين المغاربة . حاصل على البكالوريوس بالعلوم القانونية من جامعة القاضي عياض بمراكش والعديد من الدبلومات التخصصية الدولية والوطنية بالإعلام والصحافة . مدرب مختص في الصحافة الالكترونية ،إستراتيجيات المناصرة ، التواصل ، ،الديمقراطية وحقوق الإنسان . هذه المدونة تسعى الى ترسيخ قيم الديمقراطية والتعايش وتخليق الحياة العامة ، بالمغرب العربي وتحلم بالعيش ببلد أكثر عدالة، وأمناً، وإستقلالية.